Historic & Iconic, Yellow Treehouse Historic & Iconic, Yellow Treehouse Historic & Iconic, Yellow Treehouse

Yellow Treehouse

Location: Somewhere In A Redwood Forest, North Of Auckland
Client: BDO Colenso
Value: $1.1M
Completed: December 2009

An Alfresco restaurant that seats 30 guests built 10m up a large Redwood tree.
You access the tree-house via an elevated tree-top walkway, parts of which were built using redwood milled on site. The vertical fins and slats were built from sustainably grown pine and poplar.

This project had the ultimate tight programme. 6 weeks from being awarded the project to the guests enjoying fine dining in the summer twilight.

INTERESTING EXTRA

Building the treehouse involved drilling ten 100mm holes through the trunk of the Redwood tree but it turns out trees are very adaptable and every time a hole was drilled the drill bit would break and the weight of the tree would ensure the hole closed over. We resorted to a hydraulic concrete coring machine to complete the job.